27 i 28 października br. w sali myśliwskiej Pensjonat Stary Browar odbyły się warsztaty kulinarne organizowane przez Parafialny Zespół Caritas przy Parafia PW Św.Marcina Bpa w Szubinie serdecznie "Tradycyjna kuchnia pałucka - potrawy bezmięsne" połączone z dyskusją na temat idei "Zero waste".
Każdego dnia odbyły się dwa warsztaty.
I - Tradycyjna kuchnia pałucka - potrawy bezmięsne
II - Zero waste - czyli gotuję i nie marnuję jedzenia.
Warsztaty poprowadził Pan Krzysztof Leśniewski - kucharz, pasjonat, przewodnik turystyczny, miłośnik wszystkiego co pałuckie i ... mors. Udział w warsztatach był bezpłatny.
Wydarzenie organizowane było w ramach zadania: "Zero do kosza, czyli gotuję i nie marnuję jedzenia...", realizowanego w ramach projektu: Ekologia Integralna encykliki Laudato Si` w działaniu wspólnot Caritas i społeczności lokalnych, dofinansowanego ze środków Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej.
Autor tekstu nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.
tekst: Patryk Dzikowski