Sobota, 14 grudnia 2024
Imieniny: Alfred, Izydor
pochmurno
A A A
Poprzednia Następna
Warsztaty Kulinarne - Zero do kosza - czyli gotuję i nie marnuję...
27 i 28 października br. w sali myśliwskiej Pensjonat Stary Browar odbyły się warsztaty kulinarne organizowane przez Parafialny Zespół Caritas przy Parafia PW Św.Marcina Bpa w Szubinie serdecznie "Tradycyjna kuchnia pałucka - potrawy bezmięsne" połączone z dyskusją na temat idei "Zero waste".

Każdego dnia odbyły się dwa warsztaty.
I - Tradycyjna kuchnia pałucka - potrawy bezmięsne
II - Zero waste - czyli gotuję i nie marnuję jedzenia.

Warsztaty poprowadził Pan Krzysztof Leśniewski - kucharz, pasjonat, przewodnik turystyczny, miłośnik wszystkiego co pałuckie i ... mors. Udział w warsztatach był bezpłatny.

Wydarzenie organizowane było w ramach zadania: "Zero do kosza, czyli gotuję i nie marnuję jedzenia...", realizowanego w ramach projektu: Ekologia Integralna encykliki Laudato Si` w działaniu wspólnot Caritas i społeczności lokalnych, dofinansowanego ze środków Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej.

Autor tekstu nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

tekst: Patryk Dzikowski
fot.: Piotr Bembenek

Galeria zdjęć

Pozostałe aktualności